29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Початок є. Продовження буде!

Початок є. Продовження буде!

Вікторія ПОПЛАВСЬКА
ФОТО – автор

Перегорнуто ще одну сторінку історії нашого вітрильного табору «Salty Dog». Сторінку, сповнену зустрічей, цікавих подорожей, пригод, щирої радості.
За шість змін наш табір отримав близько 100 нових друзів. Підводячи підсумки, не можна не згадати неймовірні моменти маленьких дитячих перемог, радісний сміх під час фантастичних квестів, веселі усмішки та очі, закохані у вітрила.
Під час пригод ми долучились до проекту «Легенди Вишгородщини» — дізнались про історію Межигірського монастиря, про затоплені села, розмиті острови, зафіксували стан останнього острова, який нещадно руйнується водою. Під патронатом Ольги Думанської та нашого веселого вожатого Ігоря діти створили чимало легенд про море, яхти та Вишгород.
А нещодавно директор ВІКЗ Влада Литовченко запросила дітей табору до музею Т. Г. Шевченка на виставку «Забуте Межигір’я». Під час екскурсії дізнались про унікальні духовні й мистецькі здобутки історичного Межигір’я, побачили раритетні вироби тамтешньої фаянсової фабрики. Після цього створені у таборі легенди були передані куратору проекту «Легенди Вишгородщини» Наталії Руденко. Маємо надію побачити когось із наших дітей у рядах переможців.
Це лише перші сторінки нашої історії. У яхт-клубі продовжує працювати дитячий вітрильний клуб «Горизонт», з початку вересня — туристичний гурток та Клуб активного відпочинку. У програмі – походи, мотузковий курс, краєзнавчі подорожі та дослідницькі експедиції Вишгородщиною, спостереження за вітрильною регатою, зустрічі з яхтсменами-мандрівниками. А ще — квести, ігри, майстерки. Для найменших –– екологічно-туристична гра «Робінзонада».
Маємо на меті показати дітям красу та романтику вітрил і подорожей, прищеплювати любов до свого міста, знати та берегти його історію.
Тож слідкуйте за нашими новинами на сторінці у ФБ «Клуб активного відпочинку».

Початок є. Продовження буде!

Початок є. Продовження буде!

Початок є. Продовження буде!

Початок є. Продовження буде!

Початок є. Продовження буде!